Google Yahoo Bing
 • 28Jul 2014
 • 23:28
  •  
  • Orasul de resedinta
   Ora locala
   23:28
   28 Iulie 2014
   Alegeti orasul tinta
   Ora orasului tinta
   23:28
   28 Iulie 2014
   Cronometru
   0:00:00:00
  •  
  • Data, 28.07.2014
   Selectaţi data precedentă:
  • USD
   Dolarul SUA
   USD
   3.2292
  • Euro
   Euro
   EUR
   4.4698
  • Istoric
   Tendinte
   Convertor Valutar

Trupul unui copil care s-a înecat într-un baraj din judeţul Vaslui, găsit de scafandrinews VIDEO: Trailerul pentru cel mai aşteptat film al anului a fost lansatnews Mesajul uluitor al lui Mutu, după ce a fost prins sărutându-se cu altă femeienews Ponta: Rectificarea bugetară va fi pozitivă, în iulie avem 100% încasări la bugetnews Teo a fost cerută de nevastănews 9 lucruri pe care să nu i le spui niciodată unei femeinews BONUSURI NESIMŢITE LA TAROM: Unde se duc sute de mii de euronews Ce se întâmplă când ataşezi o cameră HD de roata unei maşini?news Semnele clare ale cancerului de pielenews Trucuri de frumuseţe pe bază de berenews CRISTOIU: Marea problemă a lui Ponta este să câștige voturi din partea celor din dreapta nehotărâtănews Dragnea şi prefectul de Dâmboviţa S-AU CONTRAZIS LA GUVERN cu privire la gradul de alertă din judeţnews Raport SUA: Legislaţia română protejează libertatea religioasă; există şi cazuri de discriminarenews Imaginea neaşteptată care a uluit Internetulnews KIEV: MH17, lovit de o rachetă, s-a prăbuşit din cauza unei masive şi explozive depresurizărinews VICTOR PONTA l-a eliberat din funcţie pe ŞEFUL DGIPInews CIRCULAŢIE RESTRICŢIONATĂ marţi pe Calea Victorieinews Lecţie de gramatică la Guvern: Dragnea cere să fie folosit "din cauza", nu "datorită", la inundaţiinews Virus vechi asociat cu obezitatea, descoperit de cercetătorinews AVOCATUL POPORULUI se va pronunţa privind MODIFICAREA LEGII EDUCAŢIEI după răspunsul sindicatelornews 20 de consilii locale din SECUIME au adoptat un memorandum pentru AUTONOMIEnews Ştefan Stan, clipe de groază în Centrul Vechinews A comandat 3 sticle de apă de la un hotel de 5 stele și a încremenit când a primit nota de platănews VICTOR PONTA, NECENZURAT: Portretul candidatului PSD pentru Cotroceninews Cum poti schimba radical aspectul livingului cu doar 300 lei - 9 PASI simplinews

Presiune


Unitati de presiune

Definitii: Presiunea este o mărime scalară, care în SI se măsoară în pascali. 1 Pa = 1 N/m2. Este tolerată unitatea de măsură bar: 1 bar = 105 Pa, ca fiind foarte apropiată ca mărime de vechea atmosferă tehnică (at).

Unitatea de măsură în alte sisteme de unităţi: MKfS: 1 kgf/cm2 = 1 at = 98166,5 Pa si CGS: 1 barie = 1 dynă/cm2 = 0,1 Pa

Prin convenţie s-a stabilit că 760 mmHg = 1 atm (atmosferă fizică) = 101325 Pa. Atmosfera fizică este considerată presiune normală în definirea multor proprietăţi şi corespunde aproximativ la presiunea atmosferică la nivelul mării.

Presiunea se poate exprima în înălţimea unei coloane de lichid oarecare, mult folosită fiind apa: mmH2O. Presiunea este dată de relaţia (vezi mai jos la presiune hidrostatică):

Densitatea lichidului ρ nu se cunoaşte exact, iar acceleraţia gravitaţională g nu are valori identice în orice punct de pe Pământ, aşa că în mod convenţional se consideră g = 9,80665 m/s2, iar pentru apă ρ = 1000 kg/m3.

Utilizare Sistemului de Conversie:
- Introduceti valoarea in caseta stiuta cu presiunea care urmeaza a fi transformata intr-o alta unitate de presiune.
- In toate casetele vor apare valorile convertite corespunzatoare unitatii de masura a casetei

Sistemul International Sistemul Anglo-Saxon
Newton per square meter [N/m2] Newton per square centimeter N/cm2 Newton/mm2
bars Milibars atmospheres
pascals Kilopascals megapascals
Kilograms per square centimeter [Kg/cm2] Kilograms per square meter Kg/m2
Milimeters of mercury = Tori [Mm col Hg] Metrii col H2O Milimetri col H2O
Pounds per square inch [Livre/tol2]
 

Pentru anunturi noi, sunati la 0722.66.32.59, sau contactati la E-mail: vardenel@yahoo.com

 
 

Facilitate ce va permite sa inregistrati documente, informatii sau poze care sunt de interes permanent si care astfel pot fi la indemana pentru a fi reproduse imediat prin tiparire.

(ex:)

Georgescu-Certificate de nastere Seria MM, nr: 22541 copie scanata
Georgescu- Card Banca BCR Nr: 2546587954879 copie scanata

Aceasta facilitate va permite sa fiti atentionat la momentele dorite pentru diferite evenimente legate de o anumita data.

(ex:)

Georgescu - Zi de nastere 15 februarie
Georgescu - Expirare card 12.12.2012
Auto - Expirare verificare tehnica 01.06.2015

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa nume si pronume

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: nume firma, persoana de contact, cuvant cheie.

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: cuvantul cheie sau dupa link

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizata de tip arhiva strict confidential. Securizarea se face prin dubla criptare, urmata de inregistrare sub aceasta forma. Astfel posibilitatile de decriptare sunt practic zero.(ex: coduri PIN de carduri, informatii text strict confidentiale)

lorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolor
(Aceasta facilitate va permite inregistrarea unor informatii cu utilizare rara si a unor imagini care pot fi reproduce la nevoie Atentie: Nu sunt semnalizate in functie de data!)
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Descrierea fisierului si alte observatii.
Fisierul pe care doriti sa il salvati
Cuvantul cheie, titularul si tipul documentului.