Google Yahoo Bing
 • 25Apr 2014
 • 05:54
  •  
  • Orasul de resedinta
   Ora locala
   05:54
   25 Aprilie 2014
   Alegeti orasul tinta
   Ora orasului tinta
   05:54
   25 Aprilie 2014
   Cronometru
   0:00:00:00
  •  
  • Data, 25.04.2014
   Selectaţi data precedentă:
  • USD
   Dolarul SUA
   USD
   3.2292
  • Euro
   Euro
   EUR
   4.4698
  • Istoric
   Tendinte
   Convertor Valutar

Tito Vilanova, în stare critică! Incredibilnews Palatul Primăverii, reşedinţa lui Ceauşescu, va fi scos la vânzarenews DOLIU în muzică. A murit un mare artist din Românianews Dacian Cioloş: O cooperare cu Polonia în domeniul agricol ar fi foarte utilănews Kievul cere explicaţii Moscovei cu privire la manevrele militare ale ruşilor la frontiera cu Ucrainanews VESTE TERIBILĂ pentru Simona Halepnews Ce vrea de la tine ca să te ceară în căsătorie, în funcţie de zodia luinews MARTOR OCULAR. Cai surprinși căutând în gunoaiele din orașnews Constantin: E motiv de mândrie că politicieni de vârf, chiar şi Băsescu, investesc în agriculturănews Află ce prințesă Disney este micuța ta!news Cel mai bun job pentru tine în funcție de zodienews 10 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre infidelitatenews SFORĂI? Iată ce boli poţi aveanews 5 căi simple să scapi de CELULITĂnews 8 mituri despre sex complet desființatenews SULEYMAN MAGNIFICUL. "Prinţul Mehmet" a fost ucisnews Discuţiile privind înfiinţarea unei linii maghiare separate la UMF Târgu Mureş au eşuatnews Amintirile triste ale Nicoletei Luciu: Odata am venit acasă la 22:05 si am dormit pe scaranews "Nu am mâncat timp de 1 an". DRAMA unei tinere care se luptă cu anorexia de 16 aninews Băsescu a decorat prelaţi, pentru implicarea în viaţa comunităţilor româneşti din afara ţăriinews Vladimir Putin: Internetul este un proiect al CIAnews Şova: Neîncheierea contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale ale CFR-iştilornews Ponta: Oprea va asigura permanenţa la Guvern în timpul campaniei pentru europarlamentarenews Ce aduce alinierea planetelor Marte, Jupiter, Uranus şi Pluto? Avertismentul unui astrolog rusnews Sharon Stone a suferit un atac cerebralnews

Presiune


Unitati de presiune

Definitii: Presiunea este o mărime scalară, care în SI se măsoară în pascali. 1 Pa = 1 N/m2. Este tolerată unitatea de măsură bar: 1 bar = 105 Pa, ca fiind foarte apropiată ca mărime de vechea atmosferă tehnică (at).

Unitatea de măsură în alte sisteme de unităţi: MKfS: 1 kgf/cm2 = 1 at = 98166,5 Pa si CGS: 1 barie = 1 dynă/cm2 = 0,1 Pa

Prin convenţie s-a stabilit că 760 mmHg = 1 atm (atmosferă fizică) = 101325 Pa. Atmosfera fizică este considerată presiune normală în definirea multor proprietăţi şi corespunde aproximativ la presiunea atmosferică la nivelul mării.

Presiunea se poate exprima în înălţimea unei coloane de lichid oarecare, mult folosită fiind apa: mmH2O. Presiunea este dată de relaţia (vezi mai jos la presiune hidrostatică):

Densitatea lichidului ρ nu se cunoaşte exact, iar acceleraţia gravitaţională g nu are valori identice în orice punct de pe Pământ, aşa că în mod convenţional se consideră g = 9,80665 m/s2, iar pentru apă ρ = 1000 kg/m3.

Utilizare Sistemului de Conversie:
- Introduceti valoarea in caseta stiuta cu presiunea care urmeaza a fi transformata intr-o alta unitate de presiune.
- In toate casetele vor apare valorile convertite corespunzatoare unitatii de masura a casetei

Sistemul International Sistemul Anglo-Saxon
Newton per square meter [N/m2] Newton per square centimeter N/cm2 Newton/mm2
bars Milibars atmospheres
pascals Kilopascals megapascals
Kilograms per square centimeter [Kg/cm2] Kilograms per square meter Kg/m2
Milimeters of mercury = Tori [Mm col Hg] Metrii col H2O Milimetri col H2O
Pounds per square inch [Livre/tol2]
 

Pentru anunturi noi, sunati la 0722.66.32.59, sau contactati la E-mail: vardenel@yahoo.com

 
 

Facilitate ce va permite sa inregistrati documente, informatii sau poze care sunt de interes permanent si care astfel pot fi la indemana pentru a fi reproduse imediat prin tiparire.

(ex:)

Georgescu-Certificate de nastere Seria MM, nr: 22541 copie scanata
Georgescu- Card Banca BCR Nr: 2546587954879 copie scanata

Aceasta facilitate va permite sa fiti atentionat la momentele dorite pentru diferite evenimente legate de o anumita data.

(ex:)

Georgescu - Zi de nastere 15 februarie
Georgescu - Expirare card 12.12.2012
Auto - Expirare verificare tehnica 01.06.2015

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa nume si pronume

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: nume firma, persoana de contact, cuvant cheie.

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: cuvantul cheie sau dupa link

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizata de tip arhiva strict confidential. Securizarea se face prin dubla criptare, urmata de inregistrare sub aceasta forma. Astfel posibilitatile de decriptare sunt practic zero.(ex: coduri PIN de carduri, informatii text strict confidentiale)

lorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolor
(Aceasta facilitate va permite inregistrarea unor informatii cu utilizare rara si a unor imagini care pot fi reproduce la nevoie Atentie: Nu sunt semnalizate in functie de data!)
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Descrierea fisierului si alte observatii.
Fisierul pe care doriti sa il salvati
Cuvantul cheie, titularul si tipul documentului.