Google Yahoo Bing
 • 23Jul 2014
 • 00:32
  •  
  • Orasul de resedinta
   Ora locala
   00:32
   23 Iulie 2014
   Alegeti orasul tinta
   Ora orasului tinta
   00:32
   23 Iulie 2014
   Cronometru
   0:00:00:00
  •  
  • Data, 23.07.2014
   Selectaţi data precedentă:
  • USD
   Dolarul SUA
   USD
   3.2292
  • Euro
   Euro
   EUR
   4.4698
  • Istoric
   Tendinte
   Convertor Valutar

8 trucuri utile despre alimentele pe care le consuminews 10 motive serioase să faci sport, la care nu te-ai fi gânditnews BREAKING NEWS: 8 ROMÂNI au MURIT într-un accident în Spania: 6 adulţi şi 2 copii. AUTOCARUL lor, CARBONIZATnews TAROM anulează cursa spre Tel Aviv de miercurinews UE decide noi sancțiuni pentru Rusianews 5 jocuri sexy pe care barbatii le adoranews Alimente cauzatoare de cancer. Află ce trebuie să ocoleşti!news Cele mai neinspirate lucruri la care te gandesti cand faci sexnews 4 semne ca ai o iubita care vrea sa detina controlulnews Dieta integrativă te ajută să slăbeşti echilibratnews Adevarul pe care vor sa-l stie toti barbatii: cat de mult conteaza marimea?news Un prezervativ conceput să distrugă HIV, dezvoltat de specialiştii australieninews Mădălina Ghenea a DEVENIT mamă cu ACTE în regulănews AVIONUL DOBORÂT. Rusia arată cu degetul spre Ucraina: baterii de rachete și un avion militar în zonănews SUA suspendă, temporar, toate zborurile avioanelor de pasageri spre Israelnews DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Bill Clinton, ŞANTAJAT de israelieni din pricina unei escapade sexualenews "PLAGIAT". VICTOR PONTA a copiat un infografic dintr-o prezentare a celor de la ZIARUL FINANCIARnews Atac dur al președintelui Lituaniei la adresa politicii UE față de Rusianews Anca Ţurcaşiu,DEZVĂLUIREA la care nimeni nu se aştepta: Am probleme acasă.L-am găsit pe soţul meu...news Ponta, invocat în INTERCEPTĂRILE lui Duicu: "Sunt la masă cu premierul"news Cum a fugit Ponta din conferința de presă, supărat de întrebările incomodenews ÎNGROZITOR. Mare actor ROMÂN, momente DRAMATICEnews GESTUL ÎNFIORĂTOR al unui MEDIC GINECOLOG. Ce le făcea PACIENTELOR, în cel mai vulnerabil momentnews Ce face secuiul care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu. Declarații INCREDIBILE!news Editorial. Să cerem iertare copiilor! Lăsați școala în pace!news

Presiune


Unitati de presiune

Definitii: Presiunea este o mărime scalară, care în SI se măsoară în pascali. 1 Pa = 1 N/m2. Este tolerată unitatea de măsură bar: 1 bar = 105 Pa, ca fiind foarte apropiată ca mărime de vechea atmosferă tehnică (at).

Unitatea de măsură în alte sisteme de unităţi: MKfS: 1 kgf/cm2 = 1 at = 98166,5 Pa si CGS: 1 barie = 1 dynă/cm2 = 0,1 Pa

Prin convenţie s-a stabilit că 760 mmHg = 1 atm (atmosferă fizică) = 101325 Pa. Atmosfera fizică este considerată presiune normală în definirea multor proprietăţi şi corespunde aproximativ la presiunea atmosferică la nivelul mării.

Presiunea se poate exprima în înălţimea unei coloane de lichid oarecare, mult folosită fiind apa: mmH2O. Presiunea este dată de relaţia (vezi mai jos la presiune hidrostatică):

Densitatea lichidului ρ nu se cunoaşte exact, iar acceleraţia gravitaţională g nu are valori identice în orice punct de pe Pământ, aşa că în mod convenţional se consideră g = 9,80665 m/s2, iar pentru apă ρ = 1000 kg/m3.

Utilizare Sistemului de Conversie:
- Introduceti valoarea in caseta stiuta cu presiunea care urmeaza a fi transformata intr-o alta unitate de presiune.
- In toate casetele vor apare valorile convertite corespunzatoare unitatii de masura a casetei

Sistemul International Sistemul Anglo-Saxon
Newton per square meter [N/m2] Newton per square centimeter N/cm2 Newton/mm2
bars Milibars atmospheres
pascals Kilopascals megapascals
Kilograms per square centimeter [Kg/cm2] Kilograms per square meter Kg/m2
Milimeters of mercury = Tori [Mm col Hg] Metrii col H2O Milimetri col H2O
Pounds per square inch [Livre/tol2]
 

Pentru anunturi noi, sunati la 0722.66.32.59, sau contactati la E-mail: vardenel@yahoo.com

 
 

Facilitate ce va permite sa inregistrati documente, informatii sau poze care sunt de interes permanent si care astfel pot fi la indemana pentru a fi reproduse imediat prin tiparire.

(ex:)

Georgescu-Certificate de nastere Seria MM, nr: 22541 copie scanata
Georgescu- Card Banca BCR Nr: 2546587954879 copie scanata

Aceasta facilitate va permite sa fiti atentionat la momentele dorite pentru diferite evenimente legate de o anumita data.

(ex:)

Georgescu - Zi de nastere 15 februarie
Georgescu - Expirare card 12.12.2012
Auto - Expirare verificare tehnica 01.06.2015

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa nume si pronume

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: nume firma, persoana de contact, cuvant cheie.

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizatade tip agenda, cu posibilitati de cautare dupa: cuvantul cheie sau dupa link

Aceasta facilitate va permite sa va creati o baza de date securizata de tip arhiva strict confidential. Securizarea se face prin dubla criptare, urmata de inregistrare sub aceasta forma. Astfel posibilitatile de decriptare sunt practic zero.(ex: coduri PIN de carduri, informatii text strict confidentiale)

lorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolorlorem ipsum dolor
(Aceasta facilitate va permite inregistrarea unor informatii cu utilizare rara si a unor imagini care pot fi reproduce la nevoie Atentie: Nu sunt semnalizate in functie de data!)
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Prin trecerea cursorului peste textul informativ, acesta se va opri.
Descrierea fisierului si alte observatii.
Fisierul pe care doriti sa il salvati
Cuvantul cheie, titularul si tipul documentului.